Csillagláz (líra), Gondolatok

Csurdu: Csillagláz

Az erő csillagait lövelli az egekbe. 

Az újraéledt kis csillagok betöltik a tereket.

Lendületes fénykerekek mozgatják az egeket.

Felragyogó csillagképek vigyázzák az életet.

 

Elpusztulnak a fénytelen csillagok,

Hisz élhetetlenek és láthatatlanok.

A ma csillagának ragyognia kell,

Forogni a csillagvilág egylényegével.

 

Bolygótűzi láng emészti önmagát,

Bolygótűzi lángban forog a világ.

Éleszd most a lángot, hevítsd fel egészen!

Bolygótűzi lángban él most a jelen.

 

Brazília legyőzte Mexikót a 2018-as futball Vb-én, és a belgák is győztek a japánok ellen. Csak a Belgium és Japán meccsből láttam az első félidőt. Meglepett, hogy játszani is tudnak, nemcsak védekezni. Hiába drukkoltam nekik, végül a belgák győztek.

Nyolcad döntőhöz méltó meccset játszott mind a svéd futball válogatott, mind a svájci, annak ellenére, hogy voltak izgalmasabb mérkőzések is.  A svédek valamennyivel jobban játszottak és ők győztek. – A vesztes svájci csapat teljesen elanyátlanodott, a vigasztalást talán észre sem vették, annyira nekibúsultak, pedig a nyolcad döntőig eljutni is szép teljesítmény.

Mit tudott elérni Kolumbia válogatott futballcsapata, Anglia válogatottjával? Egészen a tizenegyesekig jutottak.. Kolumbia focistái gyorsak, felpörgették a mérkőzést. Izgalmas meccset nézhettünk. Anglia megérdemelten győzött.

Melyik csapatnak drukkolunk? Ha eldöntöttük, akkor már van miért izgulni, és érzelmileg felhangoltak vagyunk, ezáltal a meccset is más szemmel nézzük.

Emlékszem a vízilabda válogatottunkra,  a férfi pólósainkra (meg a lányok is jók), akik esélyesek voltak az aranyéremre, és az ezüstöt nagyon zokon vették. – Keveselljük, amit elértünk, mert többre vágytunk.

 

A játszma lehet érzelmi vagy értelmi, vagy éppen mindkettő. Van, aki úgy játszmázik, hogy már észre sem veszi, hogy mi a természetes és mi a művi.

Idézet a versből

A ma csillagának ragyognia kell,

Forogni a csillagvilág egylényegével.

-

csurdu - Balogh Márta