Csöndbuborékban (líra), gondolatok

Csurdu: Csöndbuborékban

Csöndbuborékban

Megfeszülve alszik

Csöndbuborékban

Elernyedve alszik

Csöndbuborékban

Ébredezve újraéled

 

A szeretetet lehet látni az ember gesztusaiból, ahogy viselkedik, örül a másiknak, ahogy beszél… A látszat csalhat? Nem a férfi és a nő szexuális előjátékairól van szó, hanem olyan emberekről, akik szívesen találkoznak. Érdeklődnek egymás iránt, találnak közös témát. – Minél több az ilyen látvány, annál inkább megszelídül az ember.

Vannak emberek, akiknek kifinomult érzékük van a megtévesztéshez.

Lehet, hogy csak az időjárással hadakozunk, mi pedig az emberekre fogjuk?

A győzelem egyik forrása magunkban rejlik. Ha le tudjuk győzni a saját ellenállásunkat bármiféle kimozdulás ellen. Ha az intimzónánkat képesek vagyunk elhagyni, hogy kilépjünk és kilássunk magunkból, másokért is, magunkért is.

Tájékozatlanság: Az osztálytalálkozóra csekken utaltam a pénzt az egyik osztálytársam bankszámlájára, ezernyolcszáz valamennyi forintért. Eléggé meglepődtem. Megbeszéltem másokkal, annyit mondtak, hogy nézzek utána. Ma kaptam a jó információt: a bankszámlára bankszámláról kell utaltatni a pénzt, ez pedig ingyenes…

 A banktól függ az ingyenesség, de az utalási költség elenyésző összeg...

Akinek bármiféle szerzés többet jelent, mint a többféle, tartalmas emberi kapcsolat, annak csak annyit mondhatok, hogy a saját útját mindenki maga építi meg, nem foghatja senkire sem, ha sok a kátyú rajta.