Bennem élsz (líra), gondolatok

Csurdu: Bennem élsz

Érzem, hogy bennem élsz,

Mindenhová elkísérsz,

Jövet-menet méricskélsz,

Veled együtt vagyok én.

 

Miért jársz középiskolába, ha nem tanulsz? – kérdezte a barátnőm édesanyja. – Megsértődtem. Ötös helyett egyest kaptam, akkor mi értelme van a tanulásnak. – Nehéz elhinni, de megtörtént. – Ha egy tanár-diák kapcsolat ennyire ellentmondásos, akkor ezt a helyzetet nagyon nehéz feloldani. Látszólag megvan az udvarias magatartás? Lehet, de az együtt gondolkodás élménye elmarad.

Ki tudja megmondani, hogy hogyan törött el és romlott el az új klipszem kapcsa, ha csak a helyén, állásában pihent és egyszer sem használtam?

Figyelmesen hallgatta a társait. Nem mondott rá semmit. Miért vitatkozott volna? Mindenki saját magából indul ki, ahogy ő látja a dolgokat... Minél olvasottabbak, utazósabbak, próbálkozóbbak, sportosabbak, táncosabbak, zenélőbbek, éneklőbbek, tevékenyebbek vagyunk, annál jobb a beszédünk, arról nem beszélve, hogy tartalommal is gazdagabb, tartalmasabb, személyes és élménydús.

Szerettem – ezt mondtam egy olyan emberre, akiből kiszerettem a tevékenysége miatt. Ahogy az osztálytársaimat is szerettem, és még sok olyan embert, akivel összehozott a munka, a közös érdeklődés…