Bencus, gondolatok

Bencus örömöt hoz a házba. Felveszi a nagyfiúk pózát. Ősszel már az óvodába megy, ez inspirálja a változásra. Rövid időn belül felméri, hogy minden rendben van a lakásban. Mellém telepedik. Egy csoki várja a táskában, meg is kapja.

A kibontás még nehezen megy . A kicsi csoki a mamihoz vándorol kibontásra. Anyával pedig arról beszélgetünk, hogy mi történt egy hét alatt. Gárdonyban is voltak, ahol a gyerekeket igazi élménytér várta a pihenőhelyen, a strandon. A Balaton is közel van, ide is szívesen mennek. Bencus egyre inkább önálló, most éppen öntözőrendszert épít. Szomjasak a növények, szomjas a föld, öntözni kell. Egészen sokáig elvan ezzel a lehetőséggel, tevékenységgel. A vezetékek szerelésre szorulnak, pepecsel a plusz zuhanyszerelvénnyel. – Kell segítség? – rákérdezünk, de csak ingatja a fejét, magabiztosan nemet int. Érzem, hogy egyre inkább önállósodik, az lesz, hogy ő veszi át az irányítást, mi pedig örülhetünk majd annak, ha szerepet kapunk a játékában. Szokás szerint a szárnyas idő meglep minket, már messze jár a nap is. Készülni kell hazafelé, apa várja. Búcsúzkodunk, puszilkodunk. Jó érzés, ahogy az ölembe hajtja fejecskéjét. A következő pillanatban pedig már hipp-hopp, el is tűnik, és a hátrahagyott energiái még itt csellengenek a szobában.

 

Érdekes, hogy csoportos bevonulásról a brit "versenyző" videójának a britekről jobb volt a hangminősége, mint a magyarok videója a magyarokról. Arról nem beszélve, hogy a megnyitó közvetítése a NET-en nem jött létre, nem akart betöltődni a film, recsegett-ropogott a hang is. Le is mondtam róla. Csak a fotókat, fényképeket nézegettem más helyen, de képaláírás nélkül, a tájékoztatás elmaradt...

Elégedetlen vagyok. A NET-en nem tudtam megnézni a vízilabda mérkőzést, de mindenféle reklámot minden nehézség nélkül tudnak adni azon a helyen, ahol a meccset kellene látnom. Csak olvastam az eredményeket a magyar és szerb meccsről.

Nem láttam a vízilabda meccset, de azt tudom, hogy a magyarok döntetlent játszottak a szerbekkel. Előfordult, hogy négy góllal vezettünk. Lehet, hogy az ellenfél csak az utolsó két negyedben tud felállni és játszani? 

Már meg lett említve: Hosszú Katinka egyértelmű aranyesélyesként ugrik a medencébe szombaton. A 400 méteres vegyes úszásban az esti előfutamok után a döntőre magyar idő szerint vasárnap 3.49-kor kerül sor. Ugyanebben a számban Jakabos Zsuzsanna is szerepel."

Hosszú Katinka 400 m vegyes úszásban „utcahosszal” győzött, láthattam, és a videófilmmel is elégedett vagyok. Lehet, hogy javul a technika? 

"Hosszú Katinka bődületes világcsúccsal (4:26.36) olimpiai bajnok." (NET)

"Van egy érmesünk az első nap! Szász Emese párbajtőrben döntős!  Szász elképesztő fordítás után, 11-7-ről felállva lett olimpiai bajnok. Szász Emese vívásban olimpiai bajnok. (NET)

Úszásban még Verrasztó Dávid, Gyurta Gergely, Kis Gergő, Bernek Péter számában dől el az érmek sorsa vasárnap hajnalban. 

Csernoviczki Éva a női cselgáncsozók 48 kilogrammos küzdelmében, Tátrai Miklós férfi légpisztolyban, Miskolczi Julianna női légpuskában, Szász Emese vívásban küzd szombaton az érmekért. (Nemzeti Sport, NET)

Egerszegi Krisztina, a többszörös olimpiabajnok úszónk jutott eszembe, és a többiek? Az olimpia kapcsán gondolkodom el azon, hogy vajon hányan maradnak meg a „sportbajnokok” közül az emlékezetünkben? 

Rio de Janeiro felkészült az olimpiára, jól akarja csinálni. Reméljük, hogy a magyaroknak is sikeres „olimpiájuk” lesz!

A gyerekek mindig azt másolják le, amivel a felnőttek foglalkoznak. Ha sport van, akkor a sportot másolják.

A hőmérséklet nem nagyon kedvez az embereknek. Hol a nagy meleg, hol pedig a hőmérsékletingadozás terheli meg a szívet. Mit tehetünk? Védekezünk…