Bencus, gondolatok

Bencust három hétig nem láttam, hiányzott. A jeles napja is közeledik, július 14-én tölti be a három évet. Minden értelemben jól fejlett kisfiú. Vékony, arányos testalkatú, izmos gyermek. Nagy kópé, okos, beszédes, csupa mosoly, aranyos,

érzékeny és kedves. Már a megjelenésével derűt hoz magával. Furfangos. Ha akar valamit, szerepjátékba kezd. Illedelmes, udvarias és ragyog a szeme. Kiegyensúlyozott. Látszik rajta, hogy jól érzi magát a bőrében. Anyja, apja, mamija és bárki más, aki komolyan veszi őt, jól érzi magát a társaságában. A mai napon a bábozás a fő tevékenység. A mamival nagyon szeret játszani. Előjön Nyuszibaba, Pandamaci, ők lesznek a szülők, vannak gyerekeik is. Nagyon mulatságos eljátszani a több tagú családot, belejátssza azt is, ami vele történik nap mint nap. Most éppen az is szóba jött, hogy anya két hétig Szolnokon van, dolgozik, tanul, továbbképezi magát, de szerdán otthon alszik és pénteken is hazajön a hétvégére. Bencus mindent elkövet, hogy anya jól érezze magát, hogy többet legyenek együtt. Megható jelenet, ahogy sertepertél anyja körül, szinte vigyázza, nehogy valami baja essék. Anya mesél a nagy vízről, a Tiszáról, ami egy kicsit kisebb, mint a Duna. A város, Szolnok utcái pedig szépek, rendezettek, de azért Szeged a nagy város, az emlékezetesebb. Gyorsan múlik az idő. Menni kell, apa várja őket otthon. Búcsúzkodunk, puszilkodunk. Majd csak a távolodó léptek, és az egyre halkuló hangok hallatszanak a lépcsőházban.

A jó példa is ragadós, de a rossz még inkább az.

Minél több a jó példa, annál egészségesebb egy társadalom?

Mindent kicserélt, amit csak lehetett, magának akarta a jó minőségűt, a másiknak pedig a kopott, használt, kényelmetlen, rosszabb minőségűt.

Mit bizonyítanak a régi és a mai kutatások, az evolúcióban nemzedékváltások génváltozást, génmódosulást is hoznak?

Úrinő? Ezt mutatja a külső. Mi van a belsővel? Gonosz.

Durván belejátszani valakinek az életébe, kijátszani a másik embert és meglopni, ez az aljasság.

Hogyan tud kikapcsolódni az ember? Számtalan lehetőséget ismerünk, akár egyéni programot, akár társas együttlétet. Ki mit szokott meg, azzal tölti az idejét, de próbálkozhat olyasmivel is, ami szokatlan számára. Ahol férfiak és nők kapcsolódnak ki, vagy csak nők, vagy csak férfiak egy választott helyen vannak. Ki hogyan mozdul rá? Előfordulhat, hogy nagyon várja, izgatott, készül rá, kétségei vannak, nem bízik a dologban… Ha már benne vagyunk a dologban, akkor adjuk bele magunkat, ezt nevezhetnénk úgy is, feltaláljuk magunkat a társaságban.

Azonnal kapcsol, ha szólnak neki, magától nem jut eszébe, nem foglalkoztatja, nem fontos számára. Olyan is előfordul, hogy valaki nem is kapcsol, fel sem fogja  azt, amit hallott,  nincs meg benne a felmerült dolog "ismeretanyaga"…

Az ember szinte el sem akarja elhinni, hogy mik vannak! Ennek ellenére kevesebb rosszat és több jó hírt szerkesztenék a híradókba. 

Ma lesz a 2016-os Eb-n az egyik nagyon izgalmas elődöntő, mégpedig Wales és Portugália focicsapata játszik. Wales-nek drukkolok. 

Sajnos hiába drukkoltam Wales-nek, Portugália csapata győzött, jól játszottak.