Balga fényben (líra), gondolatok

Csurdu: Balga fényben

Fürdik a világ a balga fényben.

Vittél engem, és én mentem veled.

Sosem hittem volna, hogy benne hagysz engem.

Sosem hittem volna, hogy vége lesz egyszer.

 

Mi lesz akkor, ha kiderül, hogy Havas Jon a vastrón jogos ura, Aegon Targaryen? Jon sosem akart parancsolni, uralkodni, mindig csak belesodródott az ilyan helyzetekbe és tette a dolgát. Mit tesz akkor, ha megtudja a származását? Daenerys támogatja őt?

Sansa nem mondja meg Jonnak, hogy Ramsay Bolton hadserege elleni a Völgy urait hívta segítségül, akik meg is érkeztek a katonáikkal, a seregükkel, és a csata az ő győzelmükkel végződött. Deres újra a Starkoké. Jon és Sansa szakított időt egy olyan  beszélgetésre, ami közelebb hozta őket egymáshoz, mégpedig úgy, hogy őszintébbek legyenek egymáshoz, hiszen nem versenytársak, hanem testvérek, Stark vér folyik az ereikben.

Vajon mi lesz Arya, milyen szerepet kap a későbbiekben? Lovag lesz, mint Brienne, és katonái lesznek, akikkel együtt harcol? Arya rémfarkasa még él?

Bran a háromszemű holló, mindent lát a világban. Hogyan segítheti Havas Jont a Mások elleni harcban. Korábban képes volt átváltozni, bele tudott menni bármibe, és az ő akarata érvényesült. Most mit tud, mire képes, amivel segíthet? Az éjkirály sárkányát is tudja irányítani, ledobatja őt. Mi lesz az éjkirállyal? Elveszíti a hatalmát, és elpusztul a serege.

A Mások legyőzése után, kik és kiért harcolnak? Az Arany Kompánia nevű hadsereget egy Targaryen alapította. Vajon, a Greyjoy király maga mellé tudja állítani őket, hogy Cercei hatalmát védjék?

Cercei férjhez megy Greyjoyhoz? Mi lesz a sorsuk?

Vajon, Tiryon marad Daenerys királynő segítője? Milyen szerepet szánnak Jamesnek,  hazamegy Casterly-hegyre?