Örömre hangolva (líra), gondolatol

Csurdu: Örömre hangolva

Ami lehúz, az föl is emel.

Az értelem több érzelemmel.

Lehet munka örömteljes.

Lehet barát dalos kedvvel.

Szóljon a dal minden szívben,

Úgy éljen a szép zenében,

Hogy a szíve újra teljes.

 

Felforgatja mások élőhelyét, fészkét, kirabolja, meglopja, használja mások minden személyes holmiját, mégis tisztességesnek tartja magát. Tudjuk, hogy ki a tettes, mégsem teszünk semmit?

Segítenek, házakat építenek azoknak, akik önerőből nem képesek rá, de mindenre készek azért, hogy megteremtsék az otthonukat, és meg is tartsák, gondozzák. Kik a segítők? Akik mesterséget tanulnak, és így szereznek gyakorlatot.

Miről olvasol szívesen, az ismeretlenről vagy az ismertről, amiről még többet akarsz tudni?

Tart valakitől-valamitől? Nem valószínű. Ösztönösen túlélő.

Megállapodás: majdnem egy év a nyelvtanulásra, de fél év lett belőle. Mit okoz az időveszteség? Az időhöz is van közünk, ehhez tervezünk, alkalmazkodunk. Beállítjuk magunkat egy évre, ha pedig fele időre korlátozódik, megbontjuk a teljességet, a hiány pedig meglátszik a teljesítményben.

A nagyszüleink nyomot hagynak bennünk, még akkor is, ha csak hallomásból ismerjük őket.

Ne csukd be a szemedet! Vannak jelek a mindennapi kapcsolatokban, amit akkor sem szabad figyelmen kívül hagyni, ha valakinek a látható személyisége szimpatikus. Érdemes lenne azt is látni, amit nem mutat meg, de te óhatatlanul észrevennéd, ha elmennél hozzá néha-néha. Nagyon gondold meg, hogy kinek adsz lakáskulcsot! – Miért mondom ezt? A határtalan bizalom miatt, ami nem mindenkinek jár.