"Egyperces mesék" - Szente Tünde írása (újságcikk, Mezőföldi Élet IV.. évF. 6. szám)

A gyereknapra jelent meg Balogh Márta legújabb kötete, amelyet babáknak, óvodásoknak és kisiskolásoknak címkézett. Ezúttal képeskönyv született, Zemplenszky-Pénzes Petra illusztrációi színesítik az oldalakat. A könyv múzsái a szerző  családjából a két Lili, mely a címből is visszaköszön: Lili-röpke lepke röptetője, miként a versike:
Kint is vagyok, bent is vagyok,
Itt is vagyok, ott is vagyok,
Megváltozom - átváltozom,
Hol ez vagyok, hol az vagyok...

„Balogh Márta új könyve nem verseskönyv a szó szoros értelmében – írja Kálnay Adél előszavában, s emígy folytatja: – Életképek, szerepjátékok, „egyperces mesék”, mondókák, ritmusos – mesés képek és persze versek is vannak ebben a bájos gyermekkönyvben, amit szülővel, pedagógussal is használhatnak, olvashatnak. Az írások kedvesek, játékosak, lehelletfinom képekből állnak. Akár egy selymes tollpihe, lebegnek alá a kék égből, hogy végül nyitott kis tenyérre érkezzenek. Nyitott tenyérre, nyitott szívre. Szeretet, a természet szeretete sugárzik a versekből. Némelyik játékosan, ritmusával, némelyik líraiságával, apró gondolatmagocskákkal bilincselheti le kis olvasóit.”

 

A kötet nyomdai előkészítője P. Mester Anikó, a nyomtatást a TEXT Nyomdaipari Kft. (Dunaújváros) végezte. A könyv a József Attila Könyvtár földszintjén megvásárolható.

-szt-

 

Forrás: Mezőföldi Élet, IV. évf. 6. szám, 2011. június (napisten hava) Dunaújváros térségének Információs Lapja - 5. oldal. Szerzője: Szente Tünde.

A cikkben megjelent kép Mártáról Koczka Kata munkája.

A cikk az infodunaujvaros.hu online sajtóban is olvasható, melynek elérhető webcíme:

url: http://www.infodunaujvaros.hu/hir_olvas/permalink:egyperces_mesek