csurdu blogja

Könyvbemutató (2018. 02.19. Zsuzsanna napján) Csurdu Balogh Márta: Szilánkok

Könyvbemutatóról... Csurdu Balogh Márta Páli Zsuzsanna, Zsibi emlékének ajánlotta a Szilánkok című új könyvét,

Megjegyzés

Ha a gondolataimat, írásaimat, képeimet  felhasználja, illik mellé írni a nevemet: csurdu,  illetve Csurdu Balogh Márta. Közzétettem az írásaimat, hogy megismerjék, de az értékesítésre, a szerzői jogra magam tartok igényt.

Gondolatok

Apámék hatan voltak testvérek, anyámék pedig nyolcan, ebből pedig kilenc a nagybácsi és öt a nagynéni. Nagy a rokonságunk. Ha az unokákat és a dédunokákat is összeszámoljuk, több százan vagyunk. – Vajon, hányan mondhatják el

Gondolatok

Nem tudnám megmondani, hogy mióta lapozgatom a Nők Lapját, de abban biztos vagyok, hogy immár húsz éve rendszeresen olvasgatom. Mindig azt érzem, hogy hasonló témákról írnak a lapban, mint amiről én is elgondolkodom.

Gondolatok

Megírtam már huszonévesen: vágyni kell arra is, ami a miénk!  Hihetetlen, de így történt. Ez mégsem jelenti azt, hogy mindig összehangolódott a szellem és a szív.

Gondolatok

2017 és 2018 két rendhagyó év volt, sok minden történt benne. Különösen gazdag év tapasztalatokban, emberismeretben. Milyennek ismerted meg az egyik embert? Nem tudatos, hanem ösztönös a romlottsága, a génjeiben van a bűnözésre való hajlam.

Gondolatok

Apám hite, bölcsessége, forrása az én hitemnek. Vajon, ki milyen forrást talál magának? 

Az egyik kolléganőm lánya, amikor először láttam, elvarázsolt a személyiségével. Másodszorra már nem volt olyan nagy hatással rám.

Gondolatok

Az anya csak mondta-mondta a magáét, hiába szólt közbe a fia, hogy egészen másról van szó. Addig szidta, hergelte a gyereket, míg az, el nem ájult. (Természetesen nemcsak az anya tehet ilyet a gyerekével, hanem az apa is.) A történtek után

Gondolatok

A lelki kapocs is széttörik, ha nem ápolják?

Az ember nem egyenlő azzal, amit fecseg.

Amikor a zene a játékkal párosul, keveredik vele, még szuggesszívebb lehet, felejthetetlen. Az is igaz, hogy a játék képe jobban megmarad, mint a zene hangja.

Gondolatok

Minden program különféle élethelyzetet ad, rajtunk is múlik, hogy hogyan éljük meg ezeket.

Sokféle forrás van. Vajon, azt találjuk meg, amire valóban szükségünk van?

Tartalom átvétel