Archívum - aug 2019

augusztus 31st

Gondolatok

Szaktársak: A magyartanárt legtöbbször megértik, a matekost pedig nagyon ritkán.

Nyelvhasználat: Ha általában az orvosról, doktorról beszélek, akkor lehet nő is, meg férfi is. Az orvost, ha férfi, doktor úrnak szólítom, ha nő, akkor doktornőnek.

augusztus 30th

Gondolatok

Johnny English az egyetlen életben maradt ügynök Londonban. Idiótának tűnik, a helyzetek komikusak, megoldódnak-feloldódnak. Ő tökéletes tökéletlen ember? Hibát hibára halmoz, mégis eléri, hogy jó irányban változzanak a dolgok.

augusztus 29th

Gondolatok

„A tudás szerintem nem hatalom, hanem alázat. Ha így fogom fel, akkor nem korlátozom, engedem a fiatalt, és egyáltalán nem bánom, ha jobb lesz nálam. Sőt örülök neki, mert a sikeres tanítvány mindig a mester büszkesége.” (dr. Csókay András)

augusztus 28th

Gondolatok

Eső után köpönyeg? Igen, felkészül a következő esőre.

augusztus 27th

Gondolatok

Ha minél több embert tudunk becsülni, értékelni, és van, akire felnézhetünk, gazdagodik a lelkünk. Az ellenkezője is igaz lehet, ha nem éljük meg, nem tapasztaljuk meg az emberi értékeket, ha nem becsülhetünk embereket, ha senkire sem tudunk felnézni, szegényedik a lelkünk.

augusztus 26th

A megtépázott emberismeret

Akár egyetlen szélhámos bűnöző is elérheti, hogy az ember önmagába zárkózik, hogy ne érhesse több csalódás. Mi a megoldás? A saját erőforrás, amit képes vagy megosztani másokkal is.

A megtépázott emberismeret

augusztus 24th

Gondolatok

2019. Szeged, Kajak-kenu Vb 1000 m: Csipes Tamara jól rajtolt. Rögtön az élre állt. Féltem, hogy nem fogja bírni a tempót, de megcsinálta, végig vezette a mezőnyt. Világbajnok lett. Az is igaz, hogy nem az első aranyérme?

augusztus 21st

Gondolatok

Napokig foglalkozott olyasmivel, ami nagyon érdekelte. A történelmi korszakoknak is megvannak a maguk lépcsőfokai. A történelem tényei, az irodalmi és a filmes ábrázolások együttesen mutatják be az emberiség történetét.

augusztus 19th

Gondolatok

A szőnyeg elkelt… Az egyik ismerősöm meg akart szabadulni a nagy szőnyegétől, pedig több funkciót is ellátott.  Egy ideig a rekamiéra volt terítve, hogy a törött rugók ne szurkálják, ne sértsék a testét. Majd beleunt a vele való munkába. Manapság

augusztus 18th

Gondolatok

A nagyon várt találkozás pillanata mindig nehezen jön el. Egyetlen megoldás van, ha valamilyen terápiával a türelmet, a nyugalmat gyakorlod, hogy olyasmivel foglalkozhass, ami le tud kötni.

Új találmány: hengeres szőnyegmosó-tisztító, egyengető állvány.