Archívum

október 21st, 2019

Gondolatok

Apámék hatan voltak testvérek, anyámék pedig nyolcan, ebből pedig kilenc a nagybácsi és öt a nagynéni. Nagy a rokonságunk. Ha az unokákat és a dédunokákat is összeszámoljuk, több százan vagyunk. – Vajon, hányan mondhatják el

október 20th

Gondolatok

Nem tudnám megmondani, hogy mióta lapozgatom a Nők Lapját, de abban biztos vagyok, hogy immár húsz éve rendszeresen olvasgatom. Mindig azt érzem, hogy hasonló témákról írnak a lapban, mint amiről én is elgondolkodom.

október 19th

Gondolatok

Megírtam már huszonévesen: vágyni kell arra is, ami a miénk!  Hihetetlen, de így történt. Ez mégsem jelenti azt, hogy mindig összehangolódott a szellem és a szív.

október 18th

Gondolatok

2017 és 2018 két rendhagyó év volt, sok minden történt benne. Különösen gazdag év tapasztalatokban, emberismeretben. Milyennek ismerted meg az egyik embert? Nem tudatos, hanem ösztönös a romlottsága, a génjeiben van a bűnözésre való hajlam.

október 17th

Gondolatok

Apám hite, bölcsessége, forrása az én hitemnek. Vajon, ki milyen forrást talál magának? 

Az egyik kolléganőm lánya, amikor először láttam, elvarázsolt a személyiségével. Másodszorra már nem volt olyan nagy hatással rám.

október 16th

Gondolatok

Az anya csak mondta-mondta a magáét, hiába szólt közbe a fia, hogy egészen másról van szó. Addig szidta, hergelte a gyereket, míg az, el nem ájult. (Természetesen nemcsak az anya tehet ilyet a gyerekével, hanem az apa is.) A történtek után

október 15th

Gondolatok

A lelki kapocs is széttörik, ha nem ápolják?

Az ember nem egyenlő azzal, amit fecseg.

Amikor a zene a játékkal párosul, keveredik vele, még szuggesszívebb lehet, felejthetetlen. Az is igaz, hogy a játék képe jobban megmarad, mint a zene hangja.

október 14th

Gondolatok

Minden program különféle élethelyzetet ad, rajtunk is múlik, hogy hogyan éljük meg ezeket.

Sokféle forrás van. Vajon, azt találjuk meg, amire valóban szükségünk van?

október 13th

Gondolatok

A sport és a tánc is mozgásra épül. Aki szerette a testnevelést, a sokféle labdajátékot, az táncolni is szeret, gondoltam én. Arra készültem, hogy beleviszem a táncba az egyik kollégámat, de ő nem akart táncolni.

október 12th

Gondolatok

Tudjuk, hogy a szem a lélek tükre. Ha pedig sötét szemüveg takarja a szemet, akkor az arc élettelenné lesz.

Kimondunk olyasmit, ami visszafog minket az életünkben? Igen, előfordulhat, és csak utólag jövünk rá, ha